„House of Boys“ – прожекция в присъствието на режисьора на 10 ноември

Фондация GLAS и Посолството на Люксембург в България организират прожекция на култовия филм House of Boys на режисьора Жан-Клод Шлим по случай 10-годишнината от премиерата му на 10 ноември в Културен Център G8 (ул. Уилям Гладстон 8) от 19:00 часа. Прожекцията ще бъде предшествана от дискусия с режисьора, в която ще вземе участие и Посланикът на Люксембург в България Роналд Дофинг.

House of Boys проследява историята на Франк, гей тийнейджър през 80-те години на миналия век, който бяга от дома си, за да започне нов живот, а по-късно и индивидуалната си битка срещу СПИН. Творбата печели мигновено сърцата на критика и публика и донася на режисьора наградата Luxembourg Filmprize за най-добър филм през 2009 г., след което обикаля близо 50 други международни кино фестивала.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Шан-Клод Шлим е режисьор, продуцент и кино технолог. Работил е със знаменитости като Питър Грийнауей, Роман Копола и Фолкер Шльондорф. Член е на Националния комитет за СПИН в Люксембург от 2009 г. насам и е активен сътрудник на множество асоциации за борба срещу СПИН в Люксембург. Благотворителните му публикации, посветени на темата за ХИВ/СПИН – фотографската книга „Образи за живот“ и CD изданието „Още музика за живот – жънат огромен успех в Люксембург. През 2013 г. дава една от най-силните презентации на TEDx („Да останеш жив“) по темата за смелостта и разкриването като ХИВ-позитивен мъж.

House of Boys е на оригинален език с български субтитри.

https://www.facebook.com/events/434700947156881/