Консерваторите също плачат

“Хоризонтално с Анджелика” е кратка иронично-саркастична рубрика на Angelica Summer за коментари, анализи, мнения и рефлексии, свързани с актуалните събития и проблеми в България, както и теми от сферата на ЛГБТИ+ културата.

Дами, господа и всички помежду, седейки в удобния си вилает в Кьолн, веейки си с остатъците от флайърите на ВМРО, които малко по-късно ще ми послужат за тоалетна хартия, дочух отнякъде скрити вопли и стенания. Открехнах вратата на зимника и що да видя – групичка костюмирани младежи – с гербери забучени на ревера, леят люти консервативни сълзи. Не бойте се, Анджелика идва на помощ!

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Мили, брадати костюмирани консерваторчета! Не плачете, друзя! Не тъжете! Изгладете хубаво белите ризи, поизтупайте костюмчето, не губете надежда. Всичко е шест. Какво? Че нима партията, която подкрепяхте не беше залепила езика си за междубузието на Борисов така дълбоко, че стигаше чак до жлъчката? Че нима същата тази партия не се занимаваше с нищо друго освен долнопробен политически прогербтеатър, в който Икара за фалшив морал отиваше право при другаря Каракачантов а.к.а. агент Иван? Нима тази партия не беше замесена в чудовищни куропционни схеми, продажби на държавни озеленени земи и апартаменти? Няма страшно, бодри момчурля! От тази партия, една от най-видните гарги, грачеща грозно срещу гейовете – моя далечна колежка – консервативната драг кралица Angela J комай не бе хваната да шофира в пияно състояние? Или да мята пиратки срещу протестиращите срещу Борисов? Разбира се, младата Angela (да не се бърка с Анджелика) призовала всички ни вкупом да се явим в казармата…. не е служила там… нито ден? Но пък е намерила симпатична вратичка в закона в продължение на кратките… 15 години, в които е учила… право? А какво ще кажем за бледния полски нарцис, вяхнещ предимно и основно по собствения си образ в огледалото, който от една страна се явява буен радетел за традицонно българско семейство, но пък от друга – сменя по традиционному всяка вечер жените така както американец каналите по кабеларката? И ни женитба, ни дете? Интересно… Или какво да кажем за брадатото сладурче с големи уши, борещо се срещу мултикултурализма с огнена испанска фамилия? Ay, guapo! О, нима, мои бедни, любезни, брадати костюмирани консерваторчета роните сълзи за тези 3.64%? Моите съболезнования, консерваторчета! Целувки от мен! Избършете патриотичните секрети, ухаещи на розово масло от Казанлък! Не губете надежда! Идете до Аптека Магарешки, купете валерианче, туй-онуй, гледайте да е българско производство, барем се кротне буйния ви тестостеронен кипеж срещу всичко онуй, ‘дето дори с малка нотка намеква за 21 век.

Още ли плачете консервативни сълзи? Няма страшно, момчурля, можете винаги да изблъскате багажа на баба в някой подлез, ако нещата много станат напечени. Или продайте няколко български паспорта на македонски граждани и всичко ще е ток и жица. Какво? Не ви разбирам, момчета? Още ли сте потънали в патриотична, лепкава тъга? Абе юноши, абе младежи, някои от вас – все още с бяло зелено и червено около устатата – винаги може да намерите някоя детска книжка, която да разкостите от до! Може да е нещо за вагини – така и така вие ги гледате само на картинка, защото жените ви подминават така както червеното ферари – пътен знак в Баховица. Не плачи, мамо не тъжи, че станах ази инсел. Какво стана, млади мъжкари срещу истанбулската конфекция? Не стигнаха евангелистките рубли ли? Какво стана, сладури-възрожденци от XIX век, които тричате либерали, а сами сте алиекспрес хипстъри със смартфони, гонещи лайкове по фейсбук, снимащи се в галерията на Шипка, изучили се в Европа, върнали се в България да тричат същата тази Европа? Кое се обърка в сметчиците ви, милички, не разбирам? Не се притеснявайте, имам решение за вас!

Ако си търсите нова работа – винаги можете да отидете да работите на бензиностанции Магарешки! Хем ще пълните бензина на джипката на Борисов, хем душата ми!