Консерваторите също плачат

 
BHK Banner
 

“Хоризонтално с Анджелика” е кратка иронично-саркастична рубрика на Angelica Summer за коментари, анализи, мнения и рефлексии, свързани с актуалните събития и проблеми в България, както и теми от сферата на ЛГБТИ+ културата.

Дами, господа и всички помежду, седейки в удобния си вилает в Кьолн, веейки си с остатъците от флайърите на ВМРО, които малко по-късно ще ми послужат за тоалетна хартия, дочух отнякъде скрити вопли и стенания. Открехнах вратата на зимника и що да видя – групичка костюмирани младежи – с гербери забучени на ревера, леят люти консервативни сълзи. Не бойте се, Анджелика идва на помощ!

Мили, брадати костюмирани консерваторчета! Не плачете, друзя! Не тъжете! Изгладете хубаво белите ризи, поизтупайте костюмчето, не губете надежда. Всичко е шест. Какво? Че нима партията, която подкрепяхте не беше залепила езика си за междубузието на Борисов така дълбоко, че стигаше чак до жлъчката? Че нима същата тази партия не се занимаваше с нищо друго освен долнопробен политически прогербтеатър, в който Икара за фалшив морал отиваше право при другаря Каракачантов а.к.а. агент Иван? Нима тази партия не беше замесена в чудовищни куропционни схеми, продажби на държавни озеленени земи и апартаменти? Няма страшно, бодри момчурля! От тази партия, една от най-видните гарги, грачеща грозно срещу гейовете – моя далечна колежка – консервативната драг кралица Angela J комай не бе хваната да шофира в пияно състояние? Или да мята пиратки срещу протестиращите срещу Борисов? Разбира се, младата Angela (да не се бърка с Анджелика) призовала всички ни вкупом да се явим в казармата…. не е служила там… нито ден? Но пък е намерила симпатична вратичка в закона в продължение на кратките… 15 години, в които е учила… право? А какво ще кажем за бледния полски нарцис, вяхнещ предимно и основно по собствения си образ в огледалото, който от една страна се явява буен радетел за традицонно българско семейство, но пък от друга – сменя по традиционному всяка вечер жените така както американец каналите по кабеларката? И ни женитба, ни дете? Интересно… Или какво да кажем за брадатото сладурче с големи уши, борещо се срещу мултикултурализма с огнена испанска фамилия? Ay, guapo! О, нима, мои бедни, любезни, брадати костюмирани консерваторчета роните сълзи за тези 3.64%? Моите съболезнования, консерваторчета! Целувки от мен! Избършете патриотичните секрети, ухаещи на розово масло от Казанлък! Не губете надежда! Идете до Аптека Магарешки, купете валерианче, туй-онуй, гледайте да е българско производство, барем се кротне буйния ви тестостеронен кипеж срещу всичко онуй, ‘дето дори с малка нотка намеква за 21 век.

Още ли плачете консервативни сълзи? Няма страшно, момчурля, можете винаги да изблъскате багажа на баба в някой подлез, ако нещата много станат напечени. Или продайте няколко български паспорта на македонски граждани и всичко ще е ток и жица. Какво? Не ви разбирам, момчета? Още ли сте потънали в патриотична, лепкава тъга? Абе юноши, абе младежи, някои от вас – все още с бяло зелено и червено около устатата – винаги може да намерите някоя детска книжка, която да разкостите от до! Може да е нещо за вагини – така и така вие ги гледате само на картинка, защото жените ви подминават така както червеното ферари – пътен знак в Баховица. Не плачи, мамо не тъжи, че станах ази инсел. Какво стана, млади мъжкари срещу истанбулската конфекция? Не стигнаха евангелистките рубли ли? Какво стана, сладури-възрожденци от XIX век, които тричате либерали, а сами сте алиекспрес хипстъри със смартфони, гонещи лайкове по фейсбук, снимащи се в галерията на Шипка, изучили се в Европа, върнали се в България да тричат същата тази Европа? Кое се обърка в сметчиците ви, милички, не разбирам? Не се притеснявайте, имам решение за вас!

Ако си търсите нова работа – винаги можете да отидете да работите на бензиностанции Магарешки! Хем ще пълните бензина на джипката на Борисов, хем душата ми!

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина