Днес е София Прайд!

Под мотото „Горди да бъдем“ на 18 юни тази година, най-голямото събитие в подкрепа на човешките права в България ще отбележи своя 15 годишен юбилей!

София Прайд – традиционното шествие в подкрепа на ЛГБТИ общността (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс хора) се провежда за първи път през 2008 г., 38 години след първия парад на гордостта, който се случва на 28 юни 1970 година в Ню Йорк. Прайд шествията и до днес остават един от най-важните инструменти на ЛГБТИ общността да направи себе си по-видима и да постави на дневен ред проблемите, с които се сблъсква. Днес е неговото 15-то издание.

Концертът на София Прайд с участието на някои от най-големите звезди на България по традиция ще се проведе пред Паметника на съветската армия. Вратите ще отворят в 14 ч., музикалната програма ще започне в 16 ч., а самото шествие ще се проведе от 19.30 до 21 ч.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

На сцената на София Прайд 2022 ще излязат Папи Ханс, Камелия, Мила Робърт, Рут Колева, VICTORIA, Liana Georgi, Дара Екимова, Прея, Hayes & Y, както и победителките от тазгодишното издание на драг конкурса Benediction Drag Race – Енигма и Африка. Специално участие в концерта ще вземе и украинската поп звезда Constantine.