Днес е София Прайд!

Под мотото „Горди да бъдем“ на 18 юни тази година, най-голямото събитие в подкрепа на човешките права в България ще отбележи своя 15 годишен юбилей!

 
Кабинет Дъга – банер
 

София Прайд – традиционното шествие в подкрепа на ЛГБТИ общността (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс хора) се провежда за първи път през 2008 г., 38 години след първия парад на гордостта, който се случва на 28 юни 1970 година в Ню Йорк. Прайд шествията и до днес остават един от най-важните инструменти на ЛГБТИ общността да направи себе си по-видима и да постави на дневен ред проблемите, с които се сблъсква. Днес е неговото 15-то издание.

Концертът на София Прайд с участието на някои от най-големите звезди на България по традиция ще се проведе пред Паметника на съветската армия. Вратите ще отворят в 14 ч., музикалната програма ще започне в 16 ч., а самото шествие ще се проведе от 19.30 до 21 ч.

На сцената на София Прайд 2022 ще излязат Папи Ханс, Камелия, Мила Робърт, Рут Колева, VICTORIA, Liana Georgi, Дара Екимова, Прея, Hayes & Y, както и победителките от тазгодишното издание на драг конкурса Benediction Drag Race – Енигма и Африка. Специално участие в концерта ще вземе и украинската поп звезда Constantine.

 

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина