Блясък и изненади за прожекцията на големия финал на RuPaul’s Drag Race All Stars 4 тази събота

Фондация GLAS организира прожекция на големия финал на четвъртия сезон на драг риалити формата RuPaul’s Drag Race All Stars с медийното партньорство на PROUD.bg.bg. Събитието ще се проведе на 16 февруари (събота), от 18:00 ч., в Национален студентски дом (пл. Народно събрание 10).

За титлата и място в залата на славата на Drag Race се борят четири финалистки – Monet X Change, Monique Heart, Trinity The Tuck Taylor и Naomi Smalls. Според промото на епизода за последното голямо предизвикателство, което ще предизвести съдбата им в шоуто, кралиците ще трябва да танцуват и пеят в новото парче на Рупол – Super Queen. Коя ще спечели? Елате да проследим заедно тази събота.

 
L’N’Q: House & Disco
 

За яростното настроение на всички присъстващи ще се погрижат водещите на прожекцията – драг величията Ally Witch и Miss Bulgayria. Родена и отраснала в Младост и усъвършенствана в Бруклин, Ally Witch е театралната драг вещица от най-блестящите ви мечти. Можете да я откриете да практикува поп пънк вещерство и да отстоява правата на брокатите навсякъде, където има местна драг култура. В събота тя ще провокира посетителите в хъба с атрактивна визия, забавни игри и много приятни изненади. Повече от нея може да видите в Instagram @allywitchbk и Twitter @NedaMarie.

Ally Witch

 

Ally Witch

Зад артистичния псевдоним Miss Bulgayria стои небезиствестния сладкар майстор и творчески директор на ресторант „Космос“ в София – Александър Цеков. Макар и само на 29 години той приготвя десерти още от 19-годишна възраст. Съчетава готвенето с артистичните си заложби и всевъзможните си превъплъщения в различни образи, един от които е кралицата на нощта и покорителката на броката Miss Bulgayria. Тази събота специално за големия финал той за първи път ще се присъедини към седмичните прожекции на RuPaul’s Drag Race, които Фондация GLAS стартира в края на миналата година. В програмата са предвидени също игри с награди за публиката, както и легендарни липсинкове на живо. Входът е свободен.

Александър Цеков

 

Miss Bulgayria

Прожекцията ще се проведе точно преди началото на първия по рода си ЛГБТИ бал в България – Glamortal Kombat Ball, организиран от Фондация GLAS. Темата на бала, който ще започне в 20:00 ч. в Национален студентски дом, е вдъхновена от популярната видеоигра Mortal Kombat, a самото събитие ще бъде напълно съобразено с етикета и порядките на ballroom културата, произлизаща от афро- и латиноамериканските ЛГБТ традиции. Във всяка категория на бала са предвидени няколко изисквания за визия, вдъхновени от играта, а останалото е въпрос на въображение и креативност. Mузиката е осигурена от добре познатата на софийската нощна сцена Julieta Intergalactica.

Повече подробности за бляскавото събитие може да научите тук.