Бизнес форум  за приобщаването на ЛГБТИ хора на работното място този петък

Според данни от общоевропейското проучване за дискриминацията срещу ЛГБТИ хората на Агенцията на Европейския съюз за основни права (FRA) от 2020 г., всеки втори служител с различна сексуална ориентация е ставал жертва на подигравки или заплахи; всеки четвърти служител крие своята сексуална ориентация от колегите си; а един от всеки пет служители е напускал работа заради своята различност.

Международният еднодневен бизнес форум Better Together, който ще се проведе физически и онлайн този петък, 17 септември, за първи път у нас ще постави основен фокус върху приобщаването, равенството и благосъстоянието на ЛГБТИ служителите на работното място. Тези предизвикателства ще бъдат дискутирани от експерти от международни организации и бизнеси като IBM, Световната банка, Progress, Reward Gateway, активисти и HR специалисти в пространството Launchee (ЦУМ, партер), където ще се проведе физическата част на събитието от 10 до 17 ч. Входът е свободен, но е необходимо да изпратите имейл на help@glasfoudnation.bg

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Защото сме различни, заедно работим по-добре“ е мотото на форума, в който ще вземат участие представители на Световната банка и големи технологични компании.

Форумът е предназначен за ЛГБТИ служители, ръководители на екипи, HR директори и специалисти, D&I специалисти и експерти, както и мениджъри от различни сфери на дейност. Стивън Фарджи, икономист в Световната банка и открит гей мъж, ще обърне внимание на политики на приобщаване в мултилатерална организация. Катрин Люис от английската компания с офиси у нас Reward Gateway ще представи своята книга „Малкият еднорог: приключение през опасната зона на разединението“. Сред гостите ще бъдат Ела Слейд, Глобален ЛГБТ+ Лидер в IBM, Аби Драйър, Глобален технологичен шампион в базираната в САЩ компания за финансови услуги Morningstar Inc., Джо Лабека от немската организация Proud at Work, Вики Хайдън от британската организация Stonewall и др.

Събитието е част от проект PREVENT, съфинансиран по програмата „Права, Равенство и Гражданство“ на ЕС, обединяваща 5 партньори от 3 държави от ЕС, който има за цел да се справи с дискриминацията и рисковете за здравето на ЛГБТИ служителите. PREVENT е сътрудничество между CAVARIA и IDEWE, Белгия, BILITIS и GLAS, България и ILGA Португалия.

Основният език на събитието ще бъде английски без превод на български, като ще бъде осигурен жестов превод.

Събитието ще може да бъде наблюдавано и онлайн, като за целта е необходима предварителна регистрация до днес, 15 септември на този линк.