Бившият рeпубликански конгресмен Арън Счок се разкри като гей

Бишвият конгресмен от републиканската партия Арън Счок, известен с хомофобската си позиция през годините, се разкри като гей.

В дългия си пост в Instagram, той споделя: „Аз съм гей. За тези, които ме познават добре, това едва ли е изненада. През последната година реших да споделя за сексуалната ми ориентация пред най-близките ми хора, преди да се разкрия публично. Исках майка ми, баща ми, сестрите ми, брат ми и най-добрите ми приятели да научат лично от мен. Фактът, че съм гей е едно от онези неща в живота ми, които трябва да потвърдя изрично, за да сложа край на съмненията и да се утвърдя като личност. Съжалявам, че не се разкрих по-рано.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Макар и Арън Счок да споменава, че подкрепя ЛГБТ+ правата, е редно да си припомним и факта, че той гласува ‘против’ много ЛГБТ+ каузи през политическата си кариера. Докато беше част от Конгреса, републиканецът подкрепи закона, дефиниращ брака като „съюз единствено между мъж и жена“ и се опълчи на премахването на директивата „Don’t Ask Don’t Tell“, забраняваща на хората с хомосексуална и бисексуална ориентация да служат в армията.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Aaron Schock (@aaronschock) на