DIESEL

Българската драг кралица Африка Бенедикшън и певицата-модел Глория Петкова са лица в новата кампания на Diesel

Diesel събра на едно място впечатляващи личности от цял свят за кампанията си за сезон Пролет 2024. Продължавайки партньорството си със Световните рекорди на Гинес, марката включи група от истински носители на титлата GWR, подбрани лично от творческия директор Глен Мартенс, за да застанат начело на изображенията, които иронизират телевизионните конкурси за таланти, което бе и основната тема.

В кампанията, замислена от Мартенс заедно с художествения директор Кристофър Симъндс и заснета от Джони Дюфорт, както и в краткия видеоклип, съпътстващ изображенията, участниците обхващат различни демографски групи и необичайни таланти. Този ход отразява демократичния и приобщаващ подход, заложен в ДНК-то на Diesel.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Две лица се откроиха в кампанията – певицата и модел Глория Петкова и победителката от третото издание на Benediction Drag Race Африка Бенедикшън. Освен лично постижение, участието им в кампанията на Diesel е и голям момент за ЛГБТИ+ общността в България. Африка и Глория са част от последните няколко издания на София Прайд и неотлъчно застават зад каузата на най-голямото събитие за човешки права в България.

За участието си в кампанията Африка Бенедикшън споделя пред PROUD:

Чувствам се изключително щастлива, развълнувана и много благодарна, че съм част от кампанията! За мен е огромно удоволствие, че съм първата Българска драг кралица, която е включена в толкова мащабен проект и то точно за бранд от такава величина.

Всичко се случи много спонтанно. Кастинг агентът на Diesel се свърза с мен в социалните мрежи с предложението да снимам за тях. Бяха доста дълги и изморителни снимачни дни, но си струваше, защото резултатът е просто феноменален.

Останалите участници варират от 91-годишния Джим Арингтън, най-възрастният мъж културист, до Аристотелис Валаоритис, носител на титлата GWR за най-много чаши за вино, балансирани върху главата, представен по време на демонстрация на уменията си.

Либърти Барос, която държи множество рекорди по гъвкавост, се появява в разтеглива поза на маса, предизвиквайки смесените реакции на журито, а Шанел Тапер, носителка на титлата GWR за най-дълъг език, е коронована от въображаемия водещ на телевизионното шоу с блестяща диадема.