5 ЗДРАВНИ ПОЛЗИ ОТ МАСТУРБАЦИЯТА

Въпросът не е дали го правите, а колко често? Но дори това не ни интересува особено. Важното е да продължавате! Според клиничния психолог Глория Брейм „Мастурбацията е част от здравословния сексуален живот. Тя е безопасна и безвредна и е по-здравословна от миенето на зъбите всеки ден.“


Точно както почистването на зъбите, прочистването на тръбите трябва да е регулярен процес, според изследване направено за списанието Men’s Health, САЩ. Ето и 5 причини да вземете нещата в свои ръце веднага!

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Предпазва от рак на простатата. Според австралийско изследване от 2011 г. мъжете, които еякулират повече от пет пъти на седмица, са три пъти по-малко вероятни да развият рак на простатата.

Прави ви по-твърд. С възрастта естествено губим мускулен тонус дори и там долу. Регулярният секс или мастурбация развива тазовите мускули и така предпазва от дисфункция на ерекцията.

Помага ви да издържате по-дълго. „Душенето на звяра“ помага за по-пълноценни сесии. „Маструбирането един час преди среща ще ви даде повече контрол,“ твърди Брейм. Тренирайте себе си за по-продължителни оргазми. Или бройте колко повторения ще са ви нужни до кулминация и се постарайте следващия път те да са повече. Чрез практика към съвършенство.

Подсилва имунитета. Еякулацията повишава нивата на хормона кортизол, който има лошата слава на хормон на стреса, но в този случай помага да поддържате силна имунната ви система.

Подобрява настроението. Маструбирането освобождава цяла върволица добри вещества като допамин и окситоцин, които повдигат духа, подсилват удовлетворението и задействат положителни вериги на задоволство и постигната награда в мозъка. „Оргазмът е най-мощният не-лекарствен заряд от допамин,“ казва Брейм. „Скенер на мозъка на получаващ оргазъм човек прилича на този на зависим от хероин.“