4 учтиви начина да откажете на някого в приложенията за запознанства

Дали директно да откажеш на някого в Grindr/Tindr, или просто да игнорираш съобщенията? Дилема, на която няма един правилен отговор. Защо не обичаме да отговаряме на хората, към които нямаме интерес? Може би се страхуваме да не нараним чувствата им. Може би не знаем какво точно да им кажем. Може би смятаме, че липсата на отговор е ‘отговор’. Ако основния проблем, е че не знаеш как да се изразиш, представяме ти четири предложения:

Когато те пита, дали искаш да се срещнете, или да отключиш още снимки:

 
L’N’Q: House & Disco
 

Може да отговориш: „Благодаря, но не мисля, че си моя тип и затова учтиво ще откажа. Приятен ден!“ Добрите маниери не костват нищо и да благодариш на някой, който ти е направил комплимент те прави… човек с добри маниери. Както и това да им пожелаеш най-доброто.

Когато продължава да ти изпраща съобщения, но така и не пита, дали искаш да се срещнете:

Може да отговориш: „Приятно ми е да си пишем онлайн, ако това търсиш тук, но не смятам, че си моя тип. Смятам, че е по-добре да го кажа, за да не ти губя времето, ако се стремиш към нещо повече. Надявам се, че това е окей за теб.“ Хората, които изпращат постоянно „Хей“ и „Как си?“ искат да попитат нещо друго в повечето случаи, но се срамуват да бъдат директни. Помогни им. Животът е кратък.

Когато не искаш да си пишеш с човека отсреща, тъй като не те пита, дали искаш да се срещнете:

Може да отговориш: „Благодаря за съобщението! Тук съм за да си пиша с хора, които искат да се срещнем. Не смятам, че се стремиш към същото. Пожелавам ти успех в търсенето!“ Не си длъжен да пилееш времето си с нещо, което не ти е приятно и няма нищо срамно в това.

Винаги бъди кратък и ясен:

„Благодаря за съобщението! Много си мил/а, но нямам интерес. Всичко най-добро!“ По-добре не изброявай причините да нямаш интерес, защото ще звучи като лична критика. Достатъчно е да кажеш, че нямаш интерес. Това може да се окаже трудна задача, ако в профила си написал какъв тип хора харесваш и човека отсреща се вписва в категорията. Но никога не трябва да се чувстваш длъжен да си легнеш с всеки, който би трябвало да ти харесва.

Да откажеш на някого може да бъде трудна задача. Отхвърлянето може да бъде болезнено, но как ще реагира човека отсреща не зависи от теб. Бъди искрен, учтив и се замисли какво съобщение би желал да получиш, когато някой ти отказва.