ГЕРМАНСКИ ЗООПАРК ОТБЕЛЯЗА ДЕСЕТАТА ГОДИШНИНА НА ДВОЙКА ГЕЙ ПИНГВИНИ

Два мъжки пингвина в Германия отпразнуваха своята десета годишнина заедно. Доти и Зий са хумболтови пингвини, които живеят в Бременския зоопарк и са неразделни вече цяло десетилетие.

В началото никой не обръщал внимание на двете птици, защото не било ясно, че и са мъжки. През 2005 обаче, зоолози решили да им направят ДНК тест, който установил пола им и обяснил защо след толкова години заедно двамата не са се сдобили с потомство.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Доти и Зий не са единствените гей пингвини в зоопарка. От десетте пингвински двойки, три са съставени от мъжки индивиди. Витиренар, цитиран от Pink News, обясни, че тъй като видът е застрашен, в парка са били доведени 6 женски пингвина от Швеция. „Това е един от най-застрашените видове, които имаме при нас. В света са останали едва около 2000.“

Всички опити за насърчаване на размножаването били неуспешни, но доказали отдадеността на двойките. „Трите гей двойки останаха заедно, показвайки ни, че имат наистина здрави връзки,“ каза ветеринарят.

Доти и Зий строят гнездо всяка година, което е ясен знак, че искат да започнат семейство. През 2009 извадиха късмет и получиха яйце, отхвърлено от майка си. Пингвините го отгледаха като свое и успешно се справиха с всички предизвикателства на родителстването.

Хомосексуалността е широкоразпространена сред животните и е документирана при над 450 вида.