Звездата на WWE Соня Девил за необходимостта от ЛГБТ+ сюжетни линии в кеча

В скорошно интервю, звездата на WWE Соня Девил сподели, че WWE трябва да започне да включва ЛГБТ+ герои в програмите си, съобщава PinkNews.

Соня Девил се разкри публично като лесбийка през 2015, по време на участие в риалити шоуто Tough Enough. Тя бързо влезе в заглавията на вестниците като първата ЛГБТ звезда на ринга на WWE. След разкриването си, Девил непрекъснато показва подкрепата към цялата ЛГБТ+ общност и се застъпва за въвеждането на повече куиър представители в WWE.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Девил дори има идея как WWE да започне да включва ЛГБТ+ персонажи и сюжети в телевизионните си програми, които тя сподели в интервю за talkSport. „Във всяко телевизионно предаване обикновено има гей герой, защото статистически погледнато ще има такъв„, обясни Девил. „Мисля, че това е нещо естествено. Бих искала репрезентацията да се случва наистина органично.“ Бившата звезда от Total Divas добави, че иска всички ЛГБТ+ герои и сюжетни линии „да бъдат правилно репрезентирани„, когато се интегрират в програмите на WWE. Тя добави: „Ако има сцена, в която някой от мъжете суперзвезди се обажда на жена си зад кулисите, то след това един ден аз мога да се обадя на приятелката си зад кулисите, разбирате ли какво имам предвид?“ 

През 2016 г. Стефани Макмеън, главен бранд директор на WWE, заяви, че организацията се ангажира с приобщаващо разказване на истории и ще „интегрира ЛГБТ сюжети в нашите програми“, когато „тези сюжетни линии са на място“. Въпреки това ЛГБТ+ героите и сюжетите не са си проправили път към екраните, въпреки че няколко високопоставени звезди на WWE се разкриха публично през последните години.

През 2020 г. уелската кечистка Теган Нокс се разкри като бисексуална, след като сподели очарователна снимка на приятелката си с описание „Животът е добър„. Джейк Атлас влезе в заглавията на вестниците, след като стана първият открит гей мъж, на ринга на WWE. Той подписа договор през 2019 г. като суперзвезда на NXT, а дебюта си направи през 2020 г. През септември обаче Атлас обяви, че ще се оттегли, позовавайки се на продължаващите борби с психичното здраве.

Снимка: YouTube/WWE