“Живей своята истина”

Автор: Робин Златаров

Изложбата “Живей своята истина” е първата по рода си в България, създадена от транс хора за транс общността. Тя има за цел да разкаже историите на участниците си и най-вече да демонстрира, че преди всичко, транс хората са хора. Различните преживявания, усещания и послания, изписани върху гърбовете им, слагат на преден план смелостта, която всеки от нас притежава, за да бъде себе си.

В процеса на създаване на изложбата, целият ни екип се стремеше към разнообразие на преживявания, послания и хора, които да стоят зад тях. В изложбата участват 3-ма небинарни човека, една транс жена и един транс мъж. С нея не просто показваме собствената си смелост, но и колко уязвими сме реално – всеки ден транс хората сме на прицел. 

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Небинарните хора, като или не като част от транс общността, винаги сме съществували. Нашата видимост става все по-ключова в движението за правата на цялата транс общност. Липсата на информация храни негативните послания в медиите и е крайно време да се съберем заедно, за да стратегизираме и да обърнем диалога в полза на собственото си съществуване. 

Ако това ви звучи като нещо, което ви интересува, включете се към ТрансМисия! Можете да ни пишете на transmission@bilitis.org или на инстаграм страницата ни! 

ТрансМисия е младежка транс група, която до момента е създала 3 видеа на транс тема, както и изложбата “Живей своята истина”. Подкрепяна от фондация Билитис, групата иска да улесни достъпа до информация и да даде платформа за видимост на всеки транс и небинарен човек в България.

ТрансМисия има за цел да улесни разговорите по транс теми,  да сподели лични истории, и да позволи на всеки млад изплашен транс човек да се почувства видян и истински.

Полезни линкове: 

Т.И.А и ТрансМисия

Как да бъдем съюзник на транс хората? 

Какво означава трансджендър?

Транс, но преди всичко човек.

За родители: Какво да правя, ако детето ми се разкрие като транс?