За хетеросексуалните мъже, които си падат по транс жени

Автор: Даяна Турджи

Първият ми приятел беше хетеросексуално момче от Бронкс – много красив, но страдаше от социална тревожност. Страхуваше се да излезе с мен навън и затова шест-месечната ни връзка премина изцяло в стаите на апартамента ми в Бруклин. Когато бащата на Алекс (не е истинското му име) разбра за транс идентичността ми, той се вбеси и ме обвини, че съм го заблудила. На по-късен етап Алекс ми сподели, че баща му признал, че е пребил транс момиче, когато е бил по-млад, след като се заблудил, че е биологична жена.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Опитах се да успокоя Алекс, но не съм сигурна, дали направихме съществен прогрес. Обръщайки поглед назад днес, си мисля, че той просто е имал нужда от друг хетеросексуален мъж, който да му каже, че привличането му към мен е окей. Но за хетеро мъжете, които имат връзки и правят секс с транс жени, този тип общност е невъзможна за откриване.

Десетки мъже, които се свързват с мен заявяват, че са дискретни и искат да запазят отношенията ни в тайна. Тази потайност означава, че много мъже, които са привлечени от транс жени живеят живота си в лъжа. В най-лошите случаи тази лъжа прераства в гняв и насилие към транс общността. Напоследък, обаче, се срещат все повече хетеросексуални мъже, които се опитват да премахнат стигмата.

Поговорих с Крис (бял хетеросексуален мъж на 57), Трой (чернокож хетеросексуален баща на 55), Джоуел (чернокож хетеросексуален мъж на 37, работещ в сферата на финансите) и Джереми (хетеросексуален студент от Ню Йорк на 20), които ми споделиха за личния си опит с транс жените.

Кога за първи път осъзна, че транс жените те привличат?

Крис: През тийнейджърските ми години, когато приятелите ми показаха снимка на жена с огромен пенис. Те се подиграваха на гледката, но аз се възбудих от любопитната снимка.

Трой: Запознах се с транс жена за първи път през 1983. Бях на 19, а тя на 17. Тя се беше замесила в проблеми, а аз я приютих вкъщи. Бях силно привлечен от нея.

Джереми: Когато видях за първи път транс порно като тийнейджър.

Джоуел: Интересът ми към транс жените се пробуди през порнографията.

Как се разви влечението ти след това?

Трой: Започнах да живея двойнствен живот. На повърхността, бях женен семеен мъж, но тайно излизах с транс жени.

Джоуел: Започнах да излизам с cis-жени, тъй като се страхувах, че другите афро-американци ще ме съдят. Не се чувствах щастлив и затова се отдадох на истинските ми желания през 2017. През 2018 вече имах транс приятелка.

Крис: Исках да експериментирам. Започнах да се виждам с транс проститутки, а на по-късен етап започнах да се запознавам с тях през социалните мрежи.

Джереми: Започнах да издирвам транс жени онлайн. На 18-годишна възраст изтеглих Grindr на телефона си и там се запознах с първата ми транс приятелка.

Важно ли е за теб транс жената да изглежда като биологична жена? Също така, важно ли е да са си направили операция?

Трой: Някои от най-красивите жени в света са транс и можеш веднага да разпознаеш, че не са биологични жени. За мен е важна енергията, която излъчват.

Джоуел: Досега съм излизал с две транс жени. И двете не си бяха правили операция.

Джереми: За мен няма значение, дали изглежда като биологична жена. Операцията също няма значение.

Как определяш сексуалната си ориентация?

Трой: Не я определям. Сексуалността е нещо флуидно, макар и някои хора да не смеят да го признаят.

Крис: Другите ме определят като хетеросексуален. За мен, обаче, етикетите не са важни.

Джоуел: Идентифицирам се като хетеросексуален мъж.

Трудно ли ти беше да приемеш, че транс жените те привличат?

Трой: Когато осъзнах се изплаших. Тогава смятах, че съществуват само три сексуални ориентации – хетеро, гей и би. Знаех, че не си падам по мъже, затова нямаше как да съм гей или бисексуален. Бях озадачен от чувствата си и как се вписват те в по-голямата картина. С годините разбрах, че полът е само социална конструкция.

Джоуел: Притеснявах се какво ще кажат другите. Отне ми много време преди да споделя пред родителите и приятелите ми, че приятелката ми е транс.

Джереми: Изпитвах тревожност, но никога не съм поставял сексуалната си ориентация под въпрос, защото ги виждах като жени. Привлича ме женствеността, а не мъжествеността.

Какви промени ще бъдат полезни за мъже като теб днес?

Джереми: Най-важното е да нормализираме връзките с транс жени, а това ще се случи, когато транс жените започнат да бъдат видими на места, които не се свързват със секса.

Трой: Трябва да спрем да се крием и да осъзнаем, че нашата мъжественост не е в опасност, когато излизаме с транс жени.