Включете се в общоевропейско онлайн проучване за дискриминацията срещу ЛГБТИ+ хората

Агенцията на Европейския съюз за основни права (FRA) стартира общоевропейско проучване, за да подкрепи изработването на информирано законодателство и политики за равноправно третиране на лесбийки, гейове, бисексуални, транс и интерсекс (ЛГБТИ) хора. Въпросникът на проучването, на което PROUD.bg.bg е медиен партньор, е достъпен онлайн и очаква мненията на ЛГБТИ хората на възраст над 15 години, които живеят в Европейския съюз, Сърбия или Северна Македония.

Отговорите ще бъдат обработени по анонимен начин, за да се осуети тяхното евентуално персонифициране при представяне на резултатите от изследването.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Въз основа на резултатите от проучването специалистите, изработващи политики на национално и на европейско ниво, както и представителите на неправителствени организации ще бъдат в състояние по-добре да насочат своите стратегии за защита и дейности за подкрепа на ЛГБТИ общността.

За да придаде тежест на резултатите, европейското ЛГБТИ проучване разчита на участието на широка и разнообразна група от ЛГБТИ хора от всяка страна, включително и България. Това е вторатата вълна от общоевропейското усилие за събиране на данни за дискриминацията на ЛГБТИ хората в рамките на най-голямото проучване в тази област, провеждано някога.

Участието в проучването не отнема повече от 20 минути. Ако искате да се включите в него, посетете този линк: https://www.lgbtisurvey.eu/lgbti/.

Анонимоността на данните е гарантирана.