Повечето хора, настроени против транс общността, всъщност не познават транс човек в реалния живот

Това показва ново проучване.

Ново проучване разкрива, че повечето млади хора, настроени против транс общността, не познават транс човек в реалния си живот и че наличието на такъв човек в живота значително увеличава шансовете някой да стане съюзник на транс общността.

От изследваните 3695 младежи на възраст 18-25 години 74%, които са заявили, че не подкрепят транс хората, също така са признали, че не познават транс човек.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Изследването, в което подробно се описват ключови прозрения за транс съюзничеството, установява, че личното познаване на транс човек удвоява вероятността за транс съюзничество.

Проучването разкрива също така, че близо 70 % от младите хора, които не са ЛГБТИ+, подкрепят транс хората.

От 89% от ЛГБТИ+ младежите, които са заявили, че подкрепят транс хората, най-висок процент от лесбийките са заявили, че едновременно познават транс човек (92%) и изразяват подкрепа за транс хората (96%).

Ейми Ашенден, временно изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на Just Like Us, заяви: „В новините и в ежедневието си чуваме толкова много негативни неща за транс хората, а сега проучването показва, че голяма част от тези негативни мнения произтичат от това, че дори не познаваме транс хора в реалния живот. В миналото сме виждали как хомофобията до голяма степен се е дължала на страха от неизвестното и за съжаление историята се повтаря.

Пълният доклад на Just Like Us за опита на ЛГБТИ+ младежите в Обединеното кралство се очаква да бъде публикуван през юни.