Уитни Хюстън влезе посмъртно в Залата на славата на рокендрола

Уитни Хюстън най-сетне влезе посмъртно в Залата на славата на рокендрола. Над 1000 експерти от музикалната индустрия гласуваха поп и R&B иконата да стане част от групата изпълнители, които се присъединяват към увековечените личности в американската музикална институция. Компания на Хюстън тази година ще правят Nine Inch Nails, Notorious B.I.G., Depeche Mode, The Doobie Brothers и T-Rex. Наследството на музикантите ще бъде отпразнувано на официална церемония, която ще се състои на 2 май в Кливланд.

Музиканти могат да бъдат включени в Залата на славата на рокендрола едва след като изминат 25 години от издаването на дебютния им албум. През последните години институцията стана обект на критики заради липсата на разнообразие. През 2019 година Джанет Джексън си позволи да повдигне темата по време на церемонията, изисквайки по-голямо уважение към жените в музикалната индустрия.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Уитни Хюстън е една от най-награждаваните певици на всички времена. Тя почина през 2012 година на 48-годишна възраст. След смъртта ѝ нейната асистентка Робин Крофорд сподели, че двете са имали любовна връзка и Уитни е прикривала сексуалната си ориентация през целия си живот.