ГЕЙ ИГРИТЕ В ПАРИЖ ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА СТИПЕНДИИ

Гей игри Париж 2018 и Федерацията на Гей игрите обявиха, че започват да приемат заявления за програмата си за стипендии. В игрите, чието мото е „Участие, приобщаване и лично постижение“, нямат ограничения относно здравословно състояние, увреждане или опит. Идеята е родена в Сан Франциско и целят да преборят хомофобията в културата и спорта и да предоставят на ЛГБТИ общността преживяване, подобно на Олимпийските игри. Единственото условие за участие е навършено пълнолетие.

Програмата за стипендии има за цел да подпомогне участници с финансови затруднения от слабо представени общности по света да участват в Гей игрите. От 1998 досега над 800 атлети са се възползвали от програмата, която бива подпомогната от фонда Roy M. Coe Scholarship Fund.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

За да разгледате формуляра и да подадете заявление, посетете www.surveymonkey.com/r/GG10-Scholarship-Application. Крайният срок е 1 октомври 2017. Заявленията ще бъдат разгледани в няколкомесечен срок, а крайните решения ще бъдат обявени не по-късно от 1 януари 2018.

За въпроси относно програмата за стипендии можете да пишете на scholarships@gaygames.net.