Транс жена от ромски произход се кандидатира за публична длъжност в Румъния

Антонела Лерка стана първата транс жена, която се кандидатира за публична длъжност в Румъния Кампанията ѝ като независим кандидат за Общинския съвет на Букурещ от област 2 за изборите, които ще се проведат на 27 септември, бе обявена преди дни.

Антонела ще фокусира усилията си върху проблеми свързани с правата на жените и сексуалните работници, борбата с дискриминацията и въвеждането на екологични политики в града. Миналия месец румънският парламент внесе законопроект, който ще забрани про-транс образованието в училищата. Тази крачка е мотивирала Антонела Лерка да се противопостави.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Омръзна ми от богати бели мъже, които взимат решения, касаещи уязвимите общности в Румъния, като ромската общност, трансджендър общността и общността на сексуалните работници. Аз съм част и от трите сектора. Искам да стана част от политическата сцена и да поема отговорност. Кризата ще се влошава все повече и това ще се отрази на малцинствата. Аз ще бъдат техния глас и репрезентация в местната политика през тези трудни времена“, заяви Антонела.