Сцената на София Прайд 2024 ще посреща Ирина Флорин, украински талант и рок банда

Най-голямото мирно шествие за човешки права в България ще се състои на 22 юни!

Сцената на София Прайд 2024 ще посрещне една от легендите на българската поп музика – Ирина Флорин. Тя ще изпълни най-големите си хитове за десетките хиляди, които ще са част от най-голямото събитие в защита на човешките права в България. През 2024 година София Прайд ще се проведе на площад “Княз Александър I Батенберг” на 22 юни. 

Украинският музикален талант Орфи също ще бъде част от концерта на София Прайд 2024. В началото на годината участникът от „Гласът на България” стана обект на хомофобско нападение във Варна. Той обаче не се отказва от това да преследва музикалната си кариера в България и ще пее пред хиляди на 22 юни.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

На сцената ще бъде представена за първи път в 17 годишната история на София Прайд и рок музиката в лицето на метъл бандата Overhook. В социалните мрежи те споделиха: “В Overhook вярваме, че всеки трябва да бъде който иска, стига да не наранява другите. Няма значение каква раса сте или какъв пол. Ако се свързвате с нашата музика – то вие сте част от глутницата.”

Тази година София Прайд за първи път има и партньорски хотели. Това са Grand Hotel Millennium Sofia и Hyatt Regency Sofia. Те ще предлагат преференциални пакети по време на събитието и ще приветстват гости от цял свят по време на месеца на Прайд. 

Новата локация, площад Батенберг, ще бъде домакин на концерта, който предхожда мирното протестно шествие и събира на сцената си едни от най-големите музикални звезди в България. Вратите на София Прайд ще отворят в 14:00 часа, а концертът ще започне в 16:00 часа с изпълнение на млади таланти. Организаторите отново ще даде възможност на млади артисти да се изявят и да пеят пред хиляди.

Фокусът на София Прайд 2024 ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развитието на българското общество. Кампанията “България е и нашият дом” тази година ще покаже ценностите и хората, които ни обединят, а не разделят. София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.