Около 14 процента от англичаните не искат да съседстват с транс човек

Според актуално проучване на Комисията по равенство и човешки права, около 14 процента от населението на Великобритания би се чувствало некомфортно, ако съседа/съседката им е с транс идентичност.

Професорите Даян Хюстън и д-р Хана Суифт споделят: “Взаимотношенията между различните групи в обществото се изменят постоянно. Доказателства като това проучване са жизненоважен критерий, по който можем да проследим промените в опита и нагласата на хората, тъй като британското общество е изправено пред все по-сложни предизвикателства както на национално, така и на международно равнища.”

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Дейвид Айсък, председател на Комисията по равенство и човешки права, смята следното: “Ясно е, че някои хора все още не са наясно с идеята за равенство и предразсъдъците им причиняват дискриминация във Великобритания. Обезпокоително е, че те се чувстват комфортно, изразявайки отрицателни мнения за другите – особено за ромските, мюсюлманските и трансджендър общностите. Откритото изказване на отрицателни нагласи може да възпрепятства конструктивния дебат относно бариерите, пред които са изправени хората.”