7 ЛГБТ кечисти и кечистки, които предизвикват стереотипите

Както при повечето състезателни спортове, и при кеча е трудно да попаднеш на открити ЛГБТ+ борци. Настрана от това, развлекателния кеч бизнес се свързва главно със стереотипи за мъжественост, които не са особено включващи към куиър общността. Или поне така беше досега. Напоследък се появяват все повече кечисти и кечистки с различна сексуална ориентация, които живеят живота си свободно и предизвикват очакванията. Представяме ви седем от тях:

Соня Девил:

 
L’N’Q: House & Disco
 

Соня Девил се подвизава в най-мейнстрийм компанията за кеч – WWE. 25-годишната кечистка дебютира на ринга през 2015, а през 2017 сформира трио с две от колежките си, което се казва Absolution. Девил се разкри като лесбийка по националната телевизия преди четири години. „По време на предварителното заснемане на един от епизодите на кеч предаването Tough Enough ме попитаха, дали съм обвързана. Тогава имах приятелка и им отговорих – „Да имам гадже, но тя все още не ми е съпруга.“ След като го изрекох на глас си помислих: „О, боже, аз се разкрих по националната телевизия.“ За всички, които се чудят, дали да се разкрият, Соня Девил съветва: „Трябва да го направите. Това е най-хубавото и освобождаващо чувство на света!“

Дейв Маршал:

Дейв Маршал стана известен през миналия ноември, когато от медията Gay Star News разказаха за благотворителните му изяви. Австралийският борец се разкрил като бисексуален пред вече бившата си приятелка на 23-годишна възраст, а две години по-късно осъзнал, че е гей. Маршал е познат на гей феновете си с аматьорските порно клипове, приходите от които отиват за благотворителни ЛГБТ организации, борещи се със самоубийствата на куиър младежи. Маршал споделя, че иска да допринесе за общността, след като баща му се е самоубил преди години. Постиженията му достигат до 7 хиляди долара на година.

Найла Роуз:

Найл Роуз от Вашингтон започва кариерата си като актриса в комедийния сериал „The Switch“. Миналият месец тя дебютира на ринга за компанията AEW и стана първата транс кечистка, подписала договор с голяма компания.

Дарън Йънг:

Дарън Йънг е изключително успешен кечист, известен като част от отбора Nexus, борещ се в WWE. Той се разкрива като гей през 2015 в интервю за TMZ в момент, в който няма други известни гей кечисти. „За мен е важно хората да разберат, че сексуалните предпочитания на човек нямат голямо значение. Най-важното е самия човек и неговите качества“, споделя Дарън. След разкриването си, чернокожият кечист участва в множество рекламни кампании, борещи се срещу тормоза.

Пейдж:

Пейдж е млада кечистка, подписала договор с WWE през 2011. Придобива изключителна популярност, печелейки множество титли, а последователите ѝ в Instagram наброяват 5.3 милиона. След като се отказва от борбата, тя става главен мениджър на шоуто SmackDown. Пейдж се разкрива като бисексуална в реалити шоуто Total Divas, където заявява: „В 21-ви век сме. Различната сексуална ориентация е окей. За мен пола няма значение. Важна е любовта.“

Крис Улф:

Крис Улф е кечистка от Чикаго, която е живяла част от живота си в Токио, където работи като учителка по английски език. Именно в Япония тя започва да тренира и се запалва по кеча. През следващите четири години тя подписва договор с WWRS и става най-успешната им жена кечистка. Тази година през януари, Улф сподели за сватбата си, разкривайки че е лесбийка. „Открих правилния човек. Тя прави живота по-малко страшен. Благодаря на вселената!“

Мак Бегс:

Транс кечистът Мак Бегс се сдоби с популярност, когато от Тексас го принудиха да се бие в женския турнир, въпреки че се идентифицира като мъж. Според правилата, всеки борец трябва да участва в турнири, които отговарят на пола му по рождение. След победата му, Бегс бива освиркан от публиката. В скорошно интервю, Бегс споделя: „Все още съм разстроен от тази история. Спечелих две женски титли. Нямаше какво да направя. Технически, аз спечелих, но едновременно с това и изгубих.“ От ESPN снимаха документален филм за Мак, който проследява вдъхновяващата му история.