Огромна стъпка към равенството: Токио ще признава еднополовите партньорства

 
BHK Banner
 

Токио скоро ще признае еднополовите партньорства. Реформите ще влязат в сила от април 2022 г., въпреки че все още не е ясно дали ще дадат на хомосексуалните двойки същите права, които получават женените двойки в страната. Губернаторът на града, Юрико Коике, обясни, че Токио ще въведе система, която ще признава гей партньорствата за равностойни на брака, след като Столичната асамблея на Токио единодушно реши, че е време за признаване.

На 7 декември Коике заяви: „В отговор на желанията на жителите на Токио и на тези, които са загрижени за този въпрос, през тази финансова година ще изготвим проект на основен принцип за признаване на еднополовите партньорства.“

Натискът върху националното правителство на Япония нараства през последните години, тъй като тя продължава да бъде единствената страна от Г-7, която не признава законно еднополовите бракове. Въпреки това повече от 100 местни власти в страната признават определени права на хомосексуалните двойки, като например общи имена в договорите за наем.

Проучване на обществената телевизия NHK показа, че 57 % от хората одобряват узаконяването на хомосексуалните бракове. Въпреки че предстои да бъдат обявени повече подробности, активистите на ЛГБТ+ кампаниите в региона разкритикуваха този ход за това, че не дава „същия правен ефект като брака„.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина