ТОМ ДЕЙЛИ ИЗЛЕЗЕ ОТ КИЛЕРА

Олимпийският състезател по гмуркане Том Дейли призна, че е бисексуален и има връзка с мъж, във видео в youtube. 19-годишният атлет, който от зората на своята кариера е обгърнат от гей слухове, публично обяви пред феновете си, че се среща с мъж, но независимо от това продължава да „харесва момичета“. Том обясни решението си за видеото с мотива, че вече е готов да говори за връзките си. „И от пролетта на тази година, животът ми се промени драстично, когато срещнах някой и това ме направи толкова щастлив, толкова уверен и всичко е чудесно. И този някой е мъж и това ме изненада малко,“ сподели в емоционалното си разкритие Дейли.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Част от последователите на Дейли в twitter изразиха възмущение и отправиха обиди към него, че няма право да представлява Великобритания. Изисква се допълнителна доза смелост да бъдеш открит в спортните среди, но Том среща подкрепа от семейството си и най-вече от баба си и дядо си, които твърдят, че са изненадани от признанието на внука си, но винаги ще го подкрепят и няма причина отношението им да се промени.

Звездата бързо получи подкрепата на Кайли Миноуг, която го поздрави за решението му да признае пред света за сексуалната си ориентация.

Въпросът, който сега вълнува всички, е кой е въпросният мъж до/зад Дейли? Според E! News 19-годишният бронзов медалист има връзка с 39-годишният ЛГБТ активист и носител на Оскар филмов сценарист Дъстин Ленс Блек. Все още нито един от двамата не е потвърдил.