Мъж осъди Grindr, след като бившия му изпратил 1000 мъже до адреса му

Между октомври 2016 и март 2017, Матю Харик е живял в същински кошмар, възможен единствено през 21-ви век. След като скъсал с приятеля си, Харик редовно бил посещаван от непознати, които искали секс от него. Жертвата бързо се досетила, че бившия му партньор използвал апликацията за запознанства Grindr за да го унижава и преследва по този неочакван начин. В края на 2016 година, виновникът познат с инициалите J.C. създавал фалшиви профили в приложението, използвайки снимки на Матю Харик, с псевдоними като „Raw Pig Bottom“ и „Gang Bang Now!“ и споделяйки измислената информация, че Матю е ХИВ-позитивен и и търси секс без презерватив. Понякога до адреса на Матю ходели 16 човека на ден и много от тях се ядосвали и го заплашвали, когато той им разказвал какво се случва.

През Buzzfeed News! Харик споделя: „Беше като филм на ужасите или като епизод на Black Mirror!“ Нюйоркчанинът докладвал многократно за ситуацията до Grindr, но получавал единствено автоматични съобщения в отговор и никаква сериозна реакция. Освен това, Матю се опитал да докладва до Полицията цели 14 пъти, но разбрал, че е невъзможно да докаже самоличността на виновника, без съдействието на екипа на Grindr. Херик, приятелите и адвокатите му подали 100 оплаквания и едва през януари 2017, съдия Валери Капрони заповядала на Grindr да изтрие всички фалшиви профили. В съда, адвокатите на Grindr твърдели, че не са законно задължени да помогнат на Матю Херик и спечелили делото.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В момента, Матю се опитва да оспорва решението на съда. J.C. е бил арестуван през октомври 2017, но делото все още продължава.