The Sims 4 въвежда опция за избор на сексуална ориентация

Новата актуализация ще включва възможността за избор на сексуална ориентация в "Създаване на сим"

Вчера, 15 юли, екипът на EA, разработващ The Sims 4, обяви въвеждането на опции за избиране на сексуална ориентация при създаването на сим. Създателите на най-популярната симулатор игра споделиха, че за тях креативността, откривателството и приобщаването винаги са били основни ценности при създаването на играта, превръщайки равенството на всички хора и общности в приоритет. Между тази актуализация и неотдавнашната актуализация за местоименията EA прави няколко крачки напред към това да създава игра, която уважава и празнува нюансите и цветовете на всеки.

Важно е да признаем, че това са стъпки в едно пътуване, което все още очертаваме. Предстои ни още много работа и макар че не мога да навляза в детайлите за това къде точно ще продължим, моля, знайте, че сме решени да продължим да подобряваме представянето на ЛГБТИ+ общността.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Автентичността е въпрос, който често се повдига във връзка с подобни функции. Освен личния опит на ЛГБТИ+ разработчиците, екипът работил интензивно с GLAAD и проекта It Gets Better, за да бъдат сигурни, че са уловили възможно най-широк кръг от гледни точки за това как да подходят към тази функция по начин, който уважава и издига общността.

С функцията „Сексуална ориентация“ ще можете да зададете серия от параметри на привличане за своя сим. Ако сим, чийто пол не съответства на настройките за привличане на вашия сим, се опита да осъществи романтично взаимодействие с вашия сим, той ще бъде отхвърлен. Можете да отбележите всяка комбинация от полета за привличане (включително всички или нито едно), за да отразите романтичната ориентация на вашия сим.

Първоначалният проблем, който се разкрива с тази нова функция е наличието на опция за привличане само към „мъжки“ и „женски“ симове. Въпреки старанието на екипа за приобщаване, те обясняват, че от техническа гледна точка все още не са постигнали ефективен начин за кодиране на небинарността напълно като полова идентичност. „Признаваме, че все още имаме да извървим дълъг път в това отношение.“ споделят от EA.

Освен задаване на „сексуална ориентация„, играчите ще могат да променят и „романтичното опознаване„, което е настройка, контролираща дали сексуалната ориентация на вашия сим може да се променя в хода на играта. Безплатната актуализация, с която идват тези промени, ще включва също нови черти на характера, които може да изберете за своя сим.