Оли Александър говори за секс и болката да си гей в интервю за Paper magazine

Културата на мъжествеността е потискаща, а светът на хетеросексуалността е своеобразен затвор. Това заявява фронтменът на популярната британска група Years and Years Оли Александър в пространно интервю за новия брой на американското издание Paper magazine, в което отбелязва също, че изпитва състрадание към хетеросексуалните мъже.

Оли краси и корицата на новия брой на списанието, на която е изобразен съблазнително положил глава върху бедрото на друг мъж. Във фотосесията, снимана от фотографа Джошуа Уилкс, младият музикант разкрива по-екстремната страна от себе си – нагизден в много Versace, харнеси и джокове.

 
L’N’Q: House & Disco
 

“Има толкова много невидими бариери, които хората чертаят пред себе си”, казва Александър в интервюто. “Не можеш да говориш за това и не можеш да показваш чувствата си твърде открито. Ако си хетеросексуален мъж, цялата култура на мъжествеността е свръхопресивна”, добавя той.

Оли коментира, че говори много за секс, особено в пресата, защото “мнозина се страхуват от тази тема”. “Разбирам, че някои хора не искат и това в никакъв случай не е проблем, а техен избор”.

“Но с толкова малко открити и видими гей хора в света, забелязвам, че някои хора се разстройват, когато говоря за секс, защото смятат, че по този начин се затвърждава стереотипът, че гей хората правят безразборен секс и искат да изчу**т всичко, което се движи. На подобни твърдения моят отговор е – вижте, някои гей мъже са такива, а други не са и това е ОК. Има повече от един начин да бъдеш гей или куиър”.

Years and Years пуснаха втория си албум Palo Santo миналата седмица. Дебютният им албум Communion стигна до първото място в класацията за музикални албуми в Обединеното кралство през 2015 г. и продаде над един милиона копия по целия свят.

В интервюто си за Paper magazine двадесет и седем годишният Оли Александър, който е родом от Йоркшир, говори и за ширещата се хомофобия в музикалната индустрия. “Звукозаписните компании и техните ръководители подкрепят публично ЛГБТИ артистите. И това е чудесно. Но кога най-после ще видим наистина успешен и процъфтяващ гей артист?”, размишлява Оли.

Той споменава и новия албум на групата и споделя как е искал да напише нещо, което “да говори за това колко болезнено е да бъдеш гей”. “Поставяме под въпрос желанията си и има една част от нас, която иска да бъде наранена и затова изпитваме наслада от болката. Аз самият напълно осъзнавам това за себе си от известно време насам. За щастие, успях да го превъзмогна и да продължа напред”.

Years and Years ще гостуват на летния музикален фестивал MTV Presents Varna Beach 2018, който ще се проведе на 12 август във Варна.