RuPaul’s Drag Race обяви първата си хетеросексуална кралица

През последните няколко години RuPaul’s Drag Race постоянно разширява кръга от изпълнители в спектъра на драг изкуство, които участват в поредицата. До голяма степен това се случи, след като РуПол беше остро критикуван за коментари, свързани с кастинга на транс-драг изпълнители и цисджендър жени, които се занимават с драг. Разнообразието в репрезентацията ще се разшири още повече със сезон 14.

Сезон 14 на RuPaul’s Drag Race, с премиера на 7 януари 2022 г., както беше обявено тази вечер в специалното издание на „Запознай се с кралиците„, водено от победителката от сезон 13, Симон. Епизодът ще бъде първата от премиера в две части, която ще въведе 14-те състезаващи се кралици в Werk Room-а, където те ще се изправят в битка за 100 000 долара и титлата „Следващата драг суперзвезда на Америка„. След излъчването на епизода ще започне новият сезон на RuPaul’s Drag Race: Untucked.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Сред новите участници има една кралица, която е прецедент за предаването: Мади Морфозис ще влезе в историята като първият хетеросексуален, цис мъж, който участва в RuPaul’s Drag Race.

RuPaul’s Drag Race Season 14
CR: VH1