Тейлър Суифт и Джанет Мок с важно признание от GLAAD

Тейлър Суифт и Джанет Мок ще получат специално признание на годишните награди на ЛГБТ+ организацията GLAAD. Церемонията ще се състои на 16 април в Лос Анджелис.

Американската певица, която многократно бе критикувана в миналото за мълчанието си относно политическите и социални проблеми в САЩ и света, най-накрая изясни позицията си относно ЛГБТ+ правата в миналогодишния си видеоклип към песента „You Need To Calm Down“. В проектът на Тейлър се включват куиър икони като Ру Пол, Били Портър, Хейли Киоко, Адам Ламбърт и звездите от „Queer Eye“, а видеото завършва с молба за подписването на петиция, свързана с т.нар. Equality Act, който цели да забрани дискриминацията, основана на база сексуална ориентация, полова идентичност и полови стереотипи.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Джанет Мок, от своя страна, ще бъде наградена за участието си в продукцията на Раян Мърфи „Pose“ и ролята си на първа цветнокожа транс жена, която режисира епизод от телевизионен сериал. Миналата година Джанет също подписа важен договор с Netflix, който я обвързва със стрийминг компанията за бъдещи проекти.