Стрелба в Братислава, двама загинали в близост до гей бар в Словакия

Инцидентът е станал малко след 19:00 ч. местно време край популярен ЛГБТ+ пъб в района в центъра на Братислава. Според съобщения на в. „Sme“ в сряда вечерта, 12 октомври 2022 г., на улица „Замоцка“ в централната част на Братислава е имало стрелба, в резултат на която са загинали двама души. На своята страница във Facebook полицията е предоставила потвърждение на информацията.

Смята се, че жертвите са двама мъже на възраст под 30 години. Простреляната жена, която е работила като барман в едно от местните заведения, е откарана в болница, но животът ѝ не е в опасност. Инцидентът е станал малко след 19:00 ч. местно време до Teplare, което е едно от сравнително малкото ЛГБТ заведения в града. Извършителят на престъплението все още не е задържан.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Според съобщеното от полицията в момента полицейските служители блокират околните улици както за движение, така и за пешеходци. От полицията заявиха, че ще предоставят допълнителни подробности веднага щом настоящите обстоятелства им позволят да го направят. Според репортаж, който беше публикуван в телевизия Маркза, луксозен бижутериен магазин, който се намира в хотел „Карлтън“ на площад „Хвиздославово„, е бил ограбен около час преди стрелбата. Тримата извършители на грабежа – двама мъже и една жена – в момента също са в неизвестност.

Изявлението на Polícia SR – Bratislavsky krai на официалната ѝ страница във Facebook гласи: „Въз основа на фактите полицаите от Националната криминална агенция поеха случая на място. Веднага щом ситуацията в разследването го позволи, Президиумът на полицията ще предостави повече информация по случая„.

От ведомството допълват още: „Днес, след 19:00 ч., на улица „Замоцка“ е имало стрелба, в резултат на която двама души са получили огнестрелни рани, на които са издъхнали на място, друго трето лице е получило наранявания, с които е откарано в болница за лечение. Издирваме извършителя на това престъпление. Със случая интензивно се занимават полицаи от няколко отдела на Областната дирекция на ПЗ в Братислава. Ще предоставим повече информация веднага щом ситуацията го позволи„.