Европрайд 2020 се отлага

Организаторите на Солун Прайд обявиха официално, че планирания Европрайд, който щеше да се проведе на 27 юни, се отлага заради CO-VID 19 пандемията. Все още няма обявена нова дата, тъй като ситуацията с коронавируса ще продължава да се следи през следващите седмици.

В официалното заявление организаторския комитет пише: „След усилената подготовка през последните четири години сме разочаровани да ви съобщим, че Европрайд 2020 няма да може да се проведе по план. Тъй като фокусът на Европрайд тази година беше целия балкански регион, ние сме решени да реализираме събитието, дори да не е през юни. Искаме да благодарим на ЛГБТ+ общността за подкрепата и разбирането и да се извиним на тези от вас, които вече са си резервирали билети за пътуване до Солун през юни. Живеем в трудни времена, но заедно ще намерим начин да продължим напред.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Все повече прайд шествия по света обявиха отлагането си. Според последни новини Виена Прайд 2020 е изцяло отменен и следващото му издание ще се състои през 2021 година.