Есил Дюран и Михаела Филева ще пеят на София Прайд 2023

Ния Петрова, победител в петия сезон на “Гласът на България”, също ще бъде част от концерта.

Поп-фолк дивата Есил Дюран и кралицата на българската поп сцена Михаела Филева ще се качат на сцената на София Прайд 2023.

Двете певици ще бъдат част от звездния концерт на най-голямото шествие за равни права в България, което ще се проведе на 17-и юни от 16 часа пред паметника в Княжеската градина.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Есил Дюран има дългогодишна история на застъпничеството и подкрепата към ЛГБТИ+ общността в България. Напомняме, че певицата открито заяви своята подкрепа към общността и беше жури на второто издание на Benediction Drag Race, а през 2015 великолепната Дженифър Бенедикшън участва в клипа към песента на Есил „Крем лицемерие„.

В концерта на София Прайд 2023 ще се включи и големият победител от петия сезон на “Гласът на България” – Ния Петрова, която през годините се превърна в едно от най-разпознаваемите лица на българската ъндърграунд сцена.

Сцената на София Прайд събира всички в различието си и присъствието на Есил Дюран, Михаела Филева и Ния Петрова е пример затова. За поредна година ще обединим общността си заедно с едни от най-популярните артисти на българската музикална сцена. Прайд е протест – за правото да имаме семейства и да водим достоен живот в България. Ако тези теми са важни за вас или искате да подкрепите близките си ЛГБТИ хора, ще ви очакваме на 17-и юни в 14 часа пред паметника в Княжеската градина.”, сподели Симеон Василев от фондация GLAS.

София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.