Според изходните анкети: Повечето ЛГБТ+ избиратели в САЩ са гласували за Джо Байдън

Според изходните анкети по-голямата част от ЛГБТ+ избирателите са гласували за Джо Байдън на изборите за президент в САЩ.

От избирателите, попълнили анкетите на NЕP, 7% се идентифицират като част от ЛГБТ+ общността, а останалите 93% се идентифицират като cis и хетеросексуални. 61% от ЛГБТ+ избирателите са гласували за Джо Байдън, а 27% са се доверили на Доналд Тръмп, което е притеснителен резултат сам по себе си. 51% от хетеросексуалните, от своя страна, са гласували за Байдън, а 47% – за Тръмп.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Алфонсо Дейвид от Human Rights Campaign коментира: „Процентът на ЛГБТ+ гласуващи се покачи значително през последните години. Това затвърждава факта, че нашата общност е ключов сектор от обществото, с който политиците трябва да се съобразяват. Нашите проблеми имат значение, нашите гласови имат значение и политиците в Америка знаят това.“

През последната седмица кандидатът на демократическата партия Джо Байдън събра подкрепата и на редица личности от поп сцената, сред които Бионсе, Лейди Гага, Тейлър Суифт, Били Айлиш, Лизо, Кейти Пери и Ариана Гранде, които окуражиха младите си фенове да гласуват.