Продължаваме Промяната

Кой е депутатът от ПП-ДБ, гласувал „интимна връзка“ да е само между мъж и жена

Константин Бачийски е единственият депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България„, гласувал за варианта на БСП за „интимна връзка“ в Закона за защита от домашното насилие (ЗЗДН), съобщава Клуб ‘Z’.

Миналата седмица парламентът се събра извънредно по повод промени в Наказателния кодекс и ЗЗДН, които бяха обнародвани вчера в „Държавен вестник„.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Една от промените предвижда дефиниране на „интимна връзка„, за да може право на защита да имат и лица, които не живеят заедно, но са в интимни отношения от над 60 дни. БСП и „Възраждане“ обаче видяха в тази поправка опасност от „прокарване на трети пол, еднополови бракове и нов опит за ратифициране на ИК„, и левицата предложи своя редакция – „интимна връзка“ да има само между мъж и жена, което лишава хората в еднополови връзки от защита.

Предложението на столетницата бе подкрепено от ГЕРБ, БСП, „Възраждане“ и един-единствен депутат от ПП-ДБ. От протоколите на гласуванията в Народното събрание виждаме, че това е Константин Бачийски – избран за техен кандидат-кмет на ПП в Бургас. Пред Клуб ‘Z’ депутатът признава, че е единственият гласувал „за“ предложението на БСП. Според него най-важното е било да се защитят мнозинството от хората, жертви на домашно насилие, които са основно жени във връзка с мъже.

Това, което се тиражира в социалните мрежи, че съм хомофоб, не отговаря на истината, а е планирана и режисирана атака.„, заяви Константин Бачийски в интервю за БНР вчера. За битката за Бургас не било важно дали някой приема „ЛГБТ идеологията“, или я защитава, а какъв ще е просперитета на града, смята Бачийски.