София Прайд 2024 ще се проведе на 22 юни

София Прайд 2024, най-голямото събитие в защита на човешките права в България, ще се проведе на 22 юни. Локацията ще бъде обявена на по-късен етап. 

Фокусът на тазгодишното издание ще бъде ролята на ЛГБТИ+ хората в България за развитието на българското общество. Сцената на София Прайд отново ще даде възможност на млади артисти от общността да се изявят и да пеят пред хиляди, заедно с едни от най-големите звезди на българската музика.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

София Прайд ще се проведе за 17-та поредна година. Извървяхме много път заедно, постигнахме важната законодателна промяна в Наказателния кодекс, разбирането към проблемите на общността расте, все повече и повече хора са открити и това променя възгледите. Но голяма част от проблемите на ЛГБТИ+ хората в България остават нерешени. Най-важният сред тях – юридическото регулиране на еднополовите партньорства, което ще продължи да бъде фокус в работата ни през следващите години, както и на това издание на Прайд“, сподели Симеон Василев от организационния комитет на София Прайд.