Международна гей телевизия избра българската песен на Евровизия за фаворит

Българската песен на Евровизия “Tears Getting Sober” е големият победител в класацията на международната гей телевизия Out TV, в която зрители и професионално жури гласуваха за своите фаворити от Евровизия 2020.

Тазгодишното издание на конкурса беше отменено заради пандемията от коронавирус, което накара много телевизии, радиа и печатни и дигитални издания по света да търсят алтернативни начини за определяне на най-популярните песни от несъстоялото се издание на Евровизия. Една от медиите, които проведоха най-представителни и мащабни допитвания е Out TV, която е базирана в Нидерландия, но има телевизионни канали и зрители в САЩ, Канада, Испания, Полша, Белгия, Швеция и Израел.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Много съм радостна, че песента, с която трябваше да представя България на Евровизия 2020 “Tears Getting Sober” беше толкова високо оценена от международните зрители. Смятам, че най-важното за една песен е да намери своята аудитория. Всеки човек изживява различни неща и има различно отношение към музиката. Затова аз приех Евровизия не като състезание, а по-скоро като начин да се свържа с хора, които споделят същите емоции и преживявания“, споделя Виктория.

Виктория ще бъде българският представител на 65-тото издание на Евровизия, което се очаква да се проведе през 2021 година.