“Смей се с GLAS” на 13 юни 2022 в клуб Carrousel

ЛГБТИ общността в България често е обект на насмешки и обиди. Но този път, смехът ще бъде лечението на всички тях. „Смей се с GLAS” е първото у нас куиър stand-up шоу, което ще представи четирима цветни участници и техните лични истории, на 13 юни, понеделник, в клуб Carrousel, София, от 20 ч. Събитието ще бъде в подкрепа на Киев Прайд, като част от приходите ще подпомогнат хората в нужда от украинската ЛГБТ организация.
Галя Петкова, Живко Станев, Петя Савова и Драго Баго са имената и псевдонимите на първите участници. Водеща на събитието ще бъде Елза Парини, първата драг дама на България.

Галя Петкова е сериен предприемач, предимно в развлекателната индустрия. Естествен ходещ стенд-ъп. Има две кучета и бели петна в паметта, но това не й пречи да върти култовите заведения „65 светулки“ и бар Essence.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Живко Станев е певец, завършил в самото Лондон сити, за да не си помислите, че е от село. От 17 години се занимава с дублаж на филми, тоест много го бива да се прави на какъвто не е. Понастоящем се е самообявил за фейс-контрол door bitch на Exxe клуб, но всички знаят, че е една проста касиерка. За контакти 048-155-69.

Петя Савова е легенда в българския графичен дизайн. Над 18 години разтърсва рекламния свят със смелите си работи, изпълнени със смисъл, естетика и професионализъм. Независимо дали е глобален креативен директор за 27 държави, собственик на рекламна агенция, която работи само с фрийлансъри, креативен директор в една от най-успешните рекламни агенции у нас, дали създава красиви сайтове и апликации, или пък ще фрийланства дизайн на сноубордове или илюстрации за „Капитал“ през уикендите, тя винаги ще изпъкне с оригиналност и стил. Сигурни сме, че си я засичал да кара колело със синия или розова коса на някоя улица в центъра на София, или пък си попаднал на нейно стори в инстаграм, където те е провокирала да се смееш многократно и шумно.

Драго Баго развежда хора от повече от десет години, но не като гид, а като адвокат – стотици разводи са минали през ръцете му. Основател е на VKANTORATA точка ком – адвокатска кантора в сърцето на София, в която, освен искови молби и жалби, се пишат сценарии и се продуцират филми. Известен е с това, че не си вдига телефона, върши всичко в последния момент, всички се оплакват от него и няма нито едно загубено дело. В свободното си време пее, пише, пътува и е бог на печивата с квас.

„Смей се с GLAS” се продуцира от Оля Малинова в партньорство с фондация GLAS. Режисьор на събитието е Стоян Радев.