Шестият сезон на RuPaul’s Drag Race All Stars 6 започва на 24 юни

Премиерата на шестия сезон на RuPaul’s Drag Race: All Stars 6 ще бъде на 24 юни в стрийминг платформата Paramount+. Сред най-мащабния състав от All Stars участници са четири кралици от шоуто, които се завръщат за трети шанс да спечелят състезанието, както и две транс кралици.

Съставът на All Stars 6 се състои от Akeria C. Davenport, Eureka, Ginger Minj, Jan, Jiggly Caliente, Kylie Sonique Love, Pandora Boxx, Ra’Jah O’ Hara, Scarlet Envy, Serena Cha Cha, Silky Nutmeg Ganache, Trinity K. Bonet и Yara Sofia.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Джейми Таберър от списание Attitude коментира: „All Stars 6 е изключително важен сезон, защото той отдава нужното внимание на драг кралици, които са по-възрастни от средностатистическите участници в шоуто. По този начин продуцентите се противопоставят на т.нар. стереотип за „гей смъртта“, според който гей мъжете остаряват по-рано и биват третирани по различен начин, след като навършат 30 години. Средната възраст на участниците в All Stars 6 е 34 години. Най-възрастната състезателка – Pandora Boxx – e на 49 години, а най-младата – Jan – е на 27 години. Въпреки критиките от страна на феновете, е важно да отдадем уважение на тези опитни кралици, които са отдали живота си, за да бъдат лъч светлина за куиър общността. В крайна сметка, All Stars е културен феномен, оглавен от 60-годишен гей мъж, в който на ЛГБТ+ хората им е позволено да остаряват и въпреки това да продължат да изглеждат страхотно. Това си заслужава да бъде отпразнувано!“