Предпазва ли мастурбацията от коронавирус?

От мастурбацията е невъзможно да ви пораснат косми върху дланите, но тя може да подсили имунната ви система и да предотврати развитието на рак на простатата. Това показват резултатите от две проучвания на Университетската клиника в Есен, Германия. Тези дни при истерията от световната коронавирус пандемия, все повече хора започнаха да търсят всевъзможни начини да подсилят имунитета си. За щастие, повечето мъже бързо откриха лесното решение, след като данните от проучванията за мастурбацията се разпространиха из социалните мрежи.

Според едно от проучванията „мастурбацията и последвалият оргазъм увеличават броя на белите кръвни клетки, а белите кръвни клетки са ключов компонент на защитните сили на имунната система срещу болести“. Според другото проучване „честата еякулация намалява риска от рак на простата“ и мъжете, които еякулират повече от 21 пъти на месец намаляват риска си с 33%.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Макар и все още да не е доказано, дали мастурбацията е адекватно оръжие срещу коронавирус, то поне можем да бъдем сигурни, че не вреди и че не е никак зле да подсилваме имунната си система в тези трудни времена. За сметка на това, не трябва в никакъв случай да забравяме да спазваме добра хигиена и да мием ръцете си често и старателно.