Правят филм за майката, която замества хомофобни родители на гей сватби

Сара Кънингам привлече вниманието миналото лято, когато обяви във Фейсбук, че желае да замества майки на гей сватби, тъй като много от ЛГБТИ хората са отхвърлени от родителите си. “Ако ви е нужна майка, която да дойде на гей сватбата ви, защото биологичната ви майка не желае – обадете ми се. Аз ще дойда и ще бъда най-голямата ви почитателка”, беше написала Кънингам в поста си. След повече проучване, се оказва че Сара е написала мемоар преди години за връзката ѝ с гей сина си, озаглавен “Как спим през нощта”.

Актрисата и активистка Джейми Лий Къртис е купила правата на книгата за да направи филм по нея. “Нейната история много ми въздейства”, споделя Къртис. “Надявам се тя да достигне до повече хора, които да научат за истинското маргинализиране на ЛГБТИ общността. Нейната история се превърна в движение, което вече предизвика отзвук в Оклахома. Невероятно е как един конфликт може да прерасне в дълбоко съчувствие и приемане.”

 
L’N’Q: House & Disco
 

В книгата си, Кънингам разказва за процеса си, през който е преминала, за да приеме, че сина и е гей. “Мислех си, че може да е нещо временно. Но когато той стана на 21, той се разкри пред мен и каза, че си има приятел и иска аз да го подкрепя. Аз се депресирах. Определено не бях най-добрата майка, от която той имаше нужда точно тогава. Молех се на Бог и постих. Накарах сина си на сила да изгори дневниците си. Всичко се промени, когато отидох с него на Прайд шествие през 2014-та година. Това беше първия ми сблъсък с гей общността. Беше красиво. Осъзнах, че съм се отдалечила от сина си през годините, заради собственото ми неразбиране и страх. На следващата година отидох с плакат, на който пишеше: “майка раздава безплатни прегръдки”. Когато погледа ми се засечеше с някого, им предлагах прегръдка. Прибрах се вкъщи цялата покрита в брокат.”

Джейми Лий Къртис и Сара Кънингам