Унгария планира да въведе закон против „ЛГБТ+ пропаганда“

 
Кабинет Дъга – банер
 

Унгария иска да въведе закон, забраняващ разпространението на ЛГБТ+ съдържание сред непълнолетни. Крачката напомня за критикувания закон на правителството на Путин в Русия, който бе въведен през 2013 година.

Предложението бе повдигнато в Народното събрание на Унгария предния четвъртък. То ще наложи на децата под 18 години забрана да гледат материали, които се твърди, че „пропагандират хомосексуалност или смяна на пола“. Законът се отнася до всякакво съдържание – от порнография, през корпоративни реклами, до литература и образователни материали.

Законодателството, което е насочено към борба с педофилията, също така позволява на правителството да избере само организациите, на които е разрешено да представят семинари по сексуално образование в училищата.

Правозащитните организации разкритикуваха законопроекта, за който ще се гласува днес. „Hatter“ заявиха в официално съобщение, че този закон ще ограничи свободата на словото и правата на децата. „Тази крачка поставя в опасност психичното здраве на ЛГБТ+ младежите, защото ще направи възможно за тях да получат подкрепа и да се информират. Призоваваме правителството да оттегли предложението си.“

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина