„По-еднакви, отколкото си мислим“

Различни.

Това е думата, която често чуваме за гей хората в България. Нашите семейства обаче по никакъв начин не се различават от останалите. По-еднакви сме, отколкото си мислим.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В ежедневието си, в трудните и щастливи моменти, ние изпитваме същите емоции, задаваме си същите въпроси и в крайна сметка сме семейство като всяко друго. Голямата разлика не е в това какво семейство сме, а какви права имаме.

Това е новата кампания на фондация GLAS. През ситуации от ежедневието „По-еднакви, отколкото си мислим“ се стреми да покаже, че ЛГБТИ+ хората и еднополовите двойки не се различават от останалите – споделят същите радости, предизвикателства и мечти като всеки друг.

С участието на реални двойки, кампанията обръща поглед към нуждата от равни права и признаването на еднополовите двойки в България, стъпка, която все повече европейски страни предприемат.

Видеото и кампанията се осъществяват по проект „Гласове на общността“ с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.