Папа Франциск направи дарение на група транс секс работници

Папа Франциск направи финансово дарение на група транс секс работници миналата седмица. Това действие е изненадващо, предвид трансфобските виждания на Католическата църква, която наскоро определи трансджендър идентичността като „объркана концепция“.

Италия бе особено засегната от пандемията и секс работниците са изправени пред сериозни затруднения, тъй като не могат да работят в настоящата ситуация, а голяма част от тях нямат достъп и до държавни помощи и услуги, тъй като нямат нужните документи. През средата на април група от транс секс работници са се обърнали към църквата в Торваяника. Те са се нуждаели от осигуряване на жилище и медицинска помощ. Голяма част от транс жените в групата са били от Южна Америка и са ХИВ-позитивни.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Тъй като църковният служител Андрю Коночия е успял да им съдейства единствено с храна, той се е обърнал към Ватикана за помощ. Тази седмица Папа Франциск е направил дарение на транс секс работниците, а Коночия сподели пред медиите: „Понякога третираме тези хора, сякаш са невидими. Това, обаче, е не само здравна криза, но и социална криза. Много от тези жени дори нямаха паспорти, защото документите им са били откраднати от мафията, което ги е принудило да се обърнат към проституцията. За нас това да им помогнем е нещо напълно очаквано и нормално.“