Олимпийски скиор целуна приятеля си на живо пред милиони ТВ зрители

Гъс Кенуърти изгуби в последното си състезание от Зимната Олимпиада в Южна Корея, но целувката с приятеля му Матю Уилкас предизвика фурор в социалните медии.

Кратката целувка по устните не е кой знае какво сама по себе си, но излъчването й в живото предаване от игрите пред десетки милиони зрители по целия свят я вписа в олимпийската история.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

През уикенда скиорът в свободен стил публикува снимка, на която той и любимия му се държат за ръце пред Олимпийския стадион в Пьонгчанг.

Ден по-късно той направи следващата стъпка. А най-хубавата част е, че целувката на носителя на олимпийски сребърен медал и партньора му не предизвика абсолютно никаква реакция сред присъстващите. Дори коментаторът на NBC лежерно отбеляза за зрителите, че на екрана заедно с Кенуърти са майка му и „приятеля му, Мат Уилкас“.

След събитието спортистът каза пред Guardian: „Дори не знаех, че моментът се излъчва по телевизията, но мисля, че е страхотно. Това е нещо, което исках да направя на предната Олимпиада – да целуна приятеля си в края на пистата – но тогава не събрах смелост да го направя.“