Звездата от Heartstopper Кит Конър спечели първата си награда Еми

Heartstopper на Netflix спечели четири награди в неделя на първите годишни награди Еми за детски и семейни филми, включително една от най-големите награди – за младежки сериали. Звездата Кит Конър спечели за главна роля, Оливия Колман – за гостуване в сериала, а Алис Осман – за автор на програма за тийнейджъри.

Конър не присъстваше на церемонията, но колегите му от Heartstopper, Себастиан Крофт и Уил Гао, произнесоха трогателна реч от негово име.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Няколко часа след излъчването на наградите Конър се включи в Инстаграм, за да отпразнува знаковото си постижение със сладко и кратко съобщение. „Благодаря много на всички, които гледаха предаването!„, написа той.

В отговор на победата му феновете се стекоха в социалните мрежи, за да изпратят окуражителни и поздравителни съобщения на звездата от Heartstopper, а новината идва няколко седмици, след като сериалът приключи снимките за дългоочаквания си втори сезон.

В Инстаграм създателката на сериала Алис Осман написа: „Бяха невероятно интензивни няколко месеца на снимачната площадка с много нови предизвикателства за актьорите и екипа, но всички се справиха с такава страст, умения и решителност.“

Огромни благодарности на всеки един член на актьорския състав и екипа – всички работиха усилено и дадоха всичко от себе си, за което съм им безкрайно благодарна. Този сезон ще бъде също толкова вълшебен и нямам търпение да започнем постпродукцията!

До момента от Netflix все още не са обявили официална дата на премиерата на втория сезон.