Официална прожекция и дискусия на „Споделено сърце“ в Дом на киното

Артистичен фотограф среща квартален побойник. Между двамата има нещо „невидимо“, което ги свързва.

Споделено сърце“ разказва за Божидар – млад, артистичен фотограф, който изработва тениски с колажи, съдържащи снимки от крайни квартали. Един ден се натъква на побойника Виктор. Въпреки различията, двамата намират общ език. Забавно прекараното време с Виктор означава нещо повече от приятелство за Божидар и той намира интересен начин да изрази чувствата си.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Режисьор на лентата е Дес Атанасов. Снима аматьорски филми от 14 годишен. Завършва първоначално за компютърен инженер, но по-късно записва режисура в Нoв български университет. „Споделено сърце“ е първият голям проект на Атанасов, който в момента работи по дебютния си късометражен филм „Автопортрет“.

След няколко европейски фестивала и награда в Будапеща, късометражният филм „Споделено сърце“ се завръща в България! Премиерата на лентата е на 5 ноември от 19:00 в Дом на киното. Освен прожекцията, публиката ще има възможност да зададе въпроси на екипа на дискусионната среща след края на филма.

Първите трима от публиката, задали въпрос към екипа, ще се сдобият с тениска с графит, нарисуван специално за „Споделено сърце“ от графити художничката Filma Chron. Билети ще откриете на място или онлайн.