Ново заседание по делото срещу Боян Расате

 
Кабинет Дъга – банер
 

В 9:30 сутринта днес се състоя поредното заседание в Софийски градски съд по случая с разбиването на общностния ЛГБТ център Rainbow Hub от националистът Боян Станков – Расате и група младежи на 30 октомври миналата година.

Разпитани бяха свидетелите М.Х. и Р.З. от страна на обвинението, вещи лица по случая, както и тримата полицаи, дошли на място след подадения на телефон 112 сигнал от потърпевшите. Един от свидетелите на обвинението не се явява поради здравословни причини.

Съдът не уважи искането на обвинението, да се потърси наказателна отговорност от Елена Ваташка, Ермина Боянова – дъщеря на Боян Расате, Александър Суев – председател на Кубратова младеж /младежка неонацистка формация/ и още разпознати от свидетелите лица, присъствали и допринесли за разрушаването на Rainbow hub, но пък констатира като доказано присъствието им „в района“ в инкриминираното време.

Адвокатът на ответната страна прави няколко опита да докаже несъответствие между първоначалните показания на свидетелите-полицаи и показанията, дадени от тях на днескашното заседание, но съдът не намира противоречия и отхвърля възраженията.

Съдът не уважи представената медицинска епикриза, удостоверяваща, че Глория Филипова от Bilitis, удареното от Боян Расате при нападението момиче, е в депресия заради случилото се, с мотива, че не може да се докаже пряка връзка между нападението и депресията.

Поради отсъствието на един от свидетелите, а и поради недоизяснени детайли по доказателствата, съдът насрочи дата за следващо, по нов план – последно заседание по делото, което ще се състои на 24 юни от 9:30 ч. като след това се очаква да излезе окончателната присъда над Расате.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина