Не казвай „гей“: Училищата във Флорида ще уведомяват родителите, ако ученикът се разкрие

Новите промени в закона дават право на учителите насилствено да разкрият сексуалността и/или половата идентичност на куиър учениците си.

 
Кабинет Дъга – банер
 

В новите насоки, публикувани от окръг Сарасота, Флорида, се посочва, че учителите задължително трябва да се свържат с родителите на ученици, които се разкриват като ЛГБТ+. Окръгът обяви плана в съответствие със Закона за родителските права в образованието, наречен „Не казвай гей„, съобщават от GayTimes.

Промените са документирани в документ, изпратен до учителите и администраторите, според вестник Sarasota Herald-Tribune. Учениците в окръга трябва да са получили разрешение от родител или настойник, за да използват друго, от това с което са родени, име или местоимения в училище. След това всяка промяна ще трябва да бъде поискана от ученика пред училищния персонал. Администраторите и училищните съветници също ще бъдат уведомени. След като промените бъдат одобрени, училището ще се срещне със семейството и ще въведе в действие „План за подкрепа на идентичността„, но има и вариант, в който искането може да бъде отхвърлено.

В ръководството се посочва: „Ако ученик ни каже, че е гей/транс/куиър, родителят трябва да бъде уведомен„. Това е драстична промяна в сравнение с предишните указания на окръга, които предвиждаха, че „ученикът и само той трябва да сподели своята идентичност„. Преработеното ръководство не е публично разпространено, а е било изпратено само на служителите на училищния район.

‘Не казвай гей’ влезе в сила от 1 юли и вече оказа влияние върху киър хората. Онлайн злоупотребите, насочени към ЛГБТ+ общността, са се увеличили с над 400% след приемането на закона.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина