Мъж от Атланта е арестуван за заплахи срещу два гей клуба

Снимка: Затвор на окръг Фултън

 
BHK Banner
 

След ужасяващата стрелба в клуб Q в Колорадо Спрингс, Колорадо, в Джорджия е арестуван мъж, за когото се твърди, че е отправял заплахи в социалните мрежи срещу два нощни гей клуба в Атланта.

Чейс Стаубс е бил арестуван в Деня на благодарността. Посочва се в прессъобщение на полицейското управление в Атланта, че това е станало след като служители на няколко куиър заведения са съобщили на полицията за заплахите в социалните медии. Съобщава се, че Стаубс е влязъл в гей бар на име „Felix’s“ непосредствено след заплахите и когато е бил разпознат, е бил помолен да напусне незабавно. Другият бар, в който той се опитва да влезе е „Херетик„.

Полицаите разпознали Стаубс като същото лице, за което се съобщава, че е заплашвало бар „Херетик„, и го арестували на домашния му адрес. Повдигнато му е обвинение в терористични заплахи. Стаубс е бил отведен в затвора на окръг Фултън, въпреки че не е ясно дали все още е задържан.

Инцидентът е само една от над 100-те заплахи срещу ЛГБТИ+ пространства, отправени през тази година в САЩ. Анти-транс екстремистите заплашват с насилие множество места, които са обвързани по един или друг начин с американската ЛГБТИ+ общност – от детската болница в Бостън до Прайда в Айдахо.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина