Майли Сайръс предизвика остри реакции с коментара си, че „не е нужно да си гей“

Майли Сайръс винаги е била открита за сексуалната си идентичност. През февруари тя сподели пред списание Vanity Fair, че за нея е важно да отстоява куиър идентичността си, макар и да е в хетеросексуален брак. „Гордея се, че съм куиър. Според мен хората се влюбват в самия човек, а не в неговия пол или външния вид“, заяви пансексуалната певица.

Нови коментари на Майли от Instagram Live видео, обаче, предизвикаха изключително противоречиви реакции. По време на публично излъчван разговор с новото ѝ гадже Коди Симпсън, звездата каза: „Искам да кажа на всички момичета, че не е нужно да си гей. Съществуват и добри мъже наоколо, само трябва да ги откриете.“ По-късно тя поясни: „Винаги съм си мислила, че трябва да съм гей, защото всички мъже са зли, но това не е истина. Съществуват и добри хора, които имат пениси.“

 
L’N’Q: House & Disco
 

Много хора намериха коментарите на Майли Сайръс за обидни към хомосексуалните и бисексуалните жени. Един от почитателите ѝ в Туитър сподели: „Никога не съм очаквал от Майли да унижи така куиър жените.“ Много активисти съобщиха, че коментарите на Сайръс подсказват, че тя смята, че да си гей е избор. Защитниците на певицата заявиха, че тя най-вероятно се е шегувала и шегата не е прозвучала добре, тъй като през годините Майли многократно е подкрепяла ЛГБТ+ общността чрез фондацията си Happy Hippie.