Мария Бакалова спечели номинация за “Оскар” и любовта на ЛГБТИ общността

 
BHK Banner
 

Първата българска актриса с номинация за “Оскар” Мария Бакалова многократно се е застъпвала за правата на жените и ЛГБТИ общността.

24-годишната Мария, която си партнира със Саша Барън Коен в комедията, спомена пред Collider, че в ранните етапи на планирането на филма героинята ѝ Тутар е щяла да претърпи дори по-голяма трансформация в про-ЛГБТ+ активистка и феминистка. “Това беше и причината да се подстрижа късо преди да започнем снимките. Но после се случи пандемията и сценария претърпя няколко промени.”

В много от интервютата си за филма актрисата не пропусна да изрази позицията си за различни малцинствени групи, които страдат от дискриминация, включително ѝ ЛГБТ+ общността, обяснявайки посланието на филма. “Когато вярваш в нещо различно, когато изглеждаш различно, когато си с различна сексуална ориентация, хората често те третират по различен начин. Това е ужасно, защото тези твои характеристики не те правят по-лош човек. Трябва всички да се обединяваме и да се подкрепяме”, сподели тя пред Goldderby наскоро.

Мария Бакалова получи признание от Американската Акадамия за кинематографично изкуство в категорията за най-добра поддържаща роля, в която ще се състезава срещу Глен Клоуз, Оливия Колман, Аманда Сайфред и Юн Ю-Джун.

 

 

Хареса ли ви статията?